Аспірант НДІ Галунько Олександр відвідав конференцію на тему: ІІ  Всеукраїнська наукова конференція «Державно-правові засади формування безпекового середовища в Україні: сучасні виклики» від 15 грудня 2023 р.

За наслідками конференції здобув теоритичні знання для подальшого захисту дисертації.

21.10.2023 АСПІРАНТИ ТА ЇХ НАУКОВІ КЕРІВНИКИ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ «ПРАВОВІ ЗАСАДИ ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ», ЯКИЙ ПРОХОДИВ У ЦЕНТРАЛЬНОУКРАЇНСЬКИМУ ДЕРЖАВНИМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ВИННИЧЕНКА

Щороку перед Міжнародним днем запобігання корупції в Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка проводяться заходи, присвячені запобіганню та боротьбі з корупцією. Цьогоріч було проведено круглий стіл «Правові засади запобігання та протидії корупції».

Метою цього заходу стало залучення молодих науковців до антикорупційної діяльності, протидії хабарництву.

Доповідачі зазначили, що протидія корупції в державних установах неможлива без наукового аналізу причин виникнення корупції. Від розуміння її сутності залежить формування тактики антикорупційної діяльності, формування правової свідомості держслужбовців.

Виступи учасників були змістовними й актуальними. Аспіранти прагнули дослідити фактори, що сприяють зловживанням.

Під час наукового заходу було досягнуто домовленостей щодо проведення академічної мобільності аспірантів та наукових працівників науково-дослідного інституту публічного права і Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка.

ЗДОБУВАЧІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТРЕТЬОГО (ОСВІТНЬО -НАУКОВОГО) РІВНЯ ПІДВИЩУЮТ СВОЮ КВАЛІФІКАЦІЮ

Здобувачка вищої освіти третього (освітньо -наукового) рівня Єльвіра Базалук в межах тематики власного дисертаційного дослідження пройшла практичний курс «Модель КПТ у роботі психолога»

Так, Когнітивно-поведінкова терапія (КПТ) є популярним методом лікування психічних розладів, таких як: депресія, панічні атаки, обсесивно-компульсивний розлад, соціальна тривожність, шизофренія, посттравматичний стресовий розлад, розлади харчової поведінки. Деякі з них є хворобами способу життя, з якими багато хто з нас бореться. Дуже часто ці проблеми стосуються наших рідних, яким ми хочемо допомогти, але не знаємо, як це зробити. У таких ситуаціях цей курс психотерапії надзвичайно корисний. Це не вирішить психічних проблем, але підкаже, куди звернутися в їхньому випадку. Це також допоможе відповісти на питання про те, чи допоможуть когнітивно-поведінкові методи усунути проблему. Онлайн-курс психотерапії – це стислий компендіум знань про цей метод, який постійно розвивається та завойовує все більше прихильників.

Отримані знання стануть в пригоді під час формування практичного спрямування дисертаційного дослідження.

ЗДОБУВАЧ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТРЕТЬОГО (ОСВІТНЬО-НАУКОВОГО) РІВНЯ ПІДВИЩУЮТЬ РІВЕНЬ СВОЄЇ КВАЛІФІКАЦІЇ

Здобувач вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня Елеонора Базалук в рамках написання свого дисертаційного дослідження, пройшла програму підвищення кваліфікації на тему: «Психологічна допомога та робота психолога з військовими та їх родинами у дні війни. Військова психологія».

Зазначений курс допоміг їй: навчитеся вчасно визначати ознаки бойового стресу та ПТРС; дізнатися, як впоратися з кризовими станами та стабілізувати психіку військового; засвоїти техніки надання психологічної допомоги військовим та їх родинам.

Отримані знання допоможуть визначити практичного спрямування майбутнього дисертаційного дослідження.

Аспірант НДІ публічного права Олександ Галунько прийняв участь в Європейській програмі стажування Erasmus + На приймав участь у конференції та у медійних програмах, на актуальну тему щодо актуальності навчання та вдосконалення своїх навичок на території Європейського союзу

Повномасштабна війна змусила багатьох людей опинитись у скрутній ситуації. Окрім допомоги держави, на поміч прийшли волонтери. Відтак сотні тисяч людей приєдналися до волонтерського руху: допомагають у гуманітарних штабах, плетуть маскувальні сітки, закуповують амуніцію тощо

Здобувачка вищої освіти третього (освітньо -наукового) рівня Елеонора Базалук є членом Благодійного фонду «Соціальної адаптації і допомоги інвалідам». Після деокупації Ізюму разом із членами Громадської організації «Жіночий легіон Лозівщини» надавали гуманітарну допомогу як цівільним жителям, так і підрозділам ЗСУ, за що отримала подяки.

Аспірант НДІ публічного права Олександ Галунько прийняв участь в практичній діяльності Європейського підприємства ALRO (Трнава, Словакія). За участю менеджера провідної агентурної організації SOLVEO, Dušan Mancič. На якій здійнив відпрацьовування практичних навичок у співпраці з міжнаціональними особами (Серби, Македонці, Українці, Молдовани, Словаки).

РОЗВИТОК SOFT SKILLS ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТРЕТЬОГО (ОСВІТНЬО -НАУКОВОГО) РІВНЯ НА МІЖНАРОДНИХ КОНФЕРЕНЦІЯХ

З 18 по 22 жовтня 2022 року пройшла міжнародна конференцію Games Gathering у Братиславі, Словакія.

Games Gathering— ценайбільша B2B-конференція у Східній Європі, присвячена розробці ігор та створенню високоякісного ігрового контенту.

В цьому році серед учасників конференції здобувачка вищої освіти третього (освітньо -наукового) рівня Катерина Слабко, яка отримала інформацію про останні тенденції в ігровій галузі, підняла свій професійний рівень в сфері інформаційних технологій.

В рамках конференції було проведено лекції, на яких досвідчені розробники поділяться власним досвідом і розкрили цікаві професійні секрети.